Ablakcsere miatt majdnem elmaradt a lánybúcsú

A legjobb barátnőmet eljegyezte a barátja, úgyhogy nem volt más választásom, lánybúcsút kellett szerveznem neki. Ovis korunk óta legjobb barátnők vagyunk, az egész eddigi életünket együtt éltük le, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy lesz-e lánybúcsú a nagy nap előtt. Persze erről a barátnőm nem tudott, bár szerintem erősen sejtette, hogy kitalálok majd valamit. Mivel elég visszafogott lány és imádja a vőlegényét, igazi romantikus szerelem az övék, ezért szóba sem jöhetett egy táncoló fiús, vad lánybúcsú. Inkább egy csajos napban gondolkoztam, amit az összes barátnő élvez, tényleg arról szól, hogy még az esküvő előtt együtt töltünk egy felejthetetlen napot és nem fordul tombolásba és pasizásba az este. El is kezdtem keresgélni az interneten, hogy milyen lánybúcsú szervezéssel foglalkozó cégek vannak és milyen csomagokból tudok választani. Megbeszéltem a baráti körrel az időpontot és már minden le volt egyeztetve, csak rá kellett venni a menyasszonyt, hogy jöjjön el velem. Kitaláltam, hogy majd azt mondom neki, hogy vásárolni megyünk, venni akarok néhány dolgot és azt szeretném, ha elkísérne.

Majdnem belebuktunk a barátnőm jó szívébe

Idáig nem is volt probléma, de egyik nap felhívott a barátnőm, hogy belevágnak az ablakcserébe és le kell mondja a hétvégi programunkat, nem tud eljönni velem vásárolni. Nem is értettem, hogy minek csinálnak ilyen nagy felújítást szinte közvetlenül az esküvő előtt, de elméletileg csak most volt lehetőségük kedvezményesen kicseréltetni a nyílászárókat és már régóta szerették volna az ezeréves fa ablakokat korszerű, műanyag nyílászárókra cseréltetni. Ezt mondjuk teljesen megértem, én is utálom, hogy szelel az ablak, mindig szökik rajta a meleg és egy kisebb vagyont kell kifizetnem fűtésszámla címen, de hát akkor is, igazán ráért volna az az ablakcsere. Úgyis ott van a barátnőm vőlegénye, majd ő koordinálja az ablakcserét és a barátnőm pont el tud jönni a lánybúcsúra. Ezt meg is mondtam neki, mármint csak az első felét, de amilyen rendes, nem akarta egyedül hagyni a barátját, segíteni akart neki a szakemberek érkezésekor. Sehogy sem tudtam rávenni, hogy halasszák el az ablakcserét vagy legalább ő jöjjön el otthonról, de nem jártam sikerrel, úgyhogy a barátját hívtam segítségül. Elmondtam neki szívhez szólóan, hogy már le is foglaltam a programot, minden ki van fizetve, le lett beszélve, már nem tudom visszamondani. Ezt teljesen meg is értette a vőlegény, úgyhogy már ketten győzködtük a makacs menyasszonyt, hogy a nyílászárók cseréjét hagyja nyugodtan a vőlegényére és a szakemberekre.

Balatoni lánybúcsú az internet segítségével

Nagy küzdelmek árán, de sikerült magammal csábítanom a barátnőmet, akivel gyorsan összepakoltattam néhány ruhát és alap utazós dolgot, majd beültettem a kocsiba és el is indultunk a lánybúcsúra. A lánybúcsút egyébként a Balatonra szerveztem, találtam az interneten egy olyan céget, akik kifejezetten balatoni lánybúcsúkkal foglalkoznak. A kínálatukban többféle csomag is van, időtől és a társaság kedvétől függően lehet egy egész hétvégés, vagy csak egyetlen napos lánybúcsúkat választani. Ahogy a kis csapattal megbeszéltem, a lányoknak csak egyetlen nap felelt meg, mindenki elfoglalt és ezer a dolga, úgyhogy a többnapos program ki is esett a lehetőségek közül. A lánybúcsú alapját a vitorlázás adta, amihez külön hajót béreltünk és egy igencsak sármos kapitányt, aki biztos kézzel kalauzolt minket a Balaton kristálytiszta vizén. A néhány órás hajós kirándulás alatt korlátlan mennyiségben fogyaszthattunk italokat a kínálatból, úgyhogy a jókedvet meg is alapozta a több pohár pezsgő. Természetesen a strandolás és lubickolás sem maradhatott el, ha már a Balatonnál voltunk, úgyhogy csobbantunk egyet a vízben. Estére összeszedte magát mindenki és belevetettük magunkat az éjszakába, miután elköltöttük a fenséges vacsoránkat a panorámás étteremben. Igazi hercegnőknek éreztük magunkat, ahogy az elegáns étterem pincérei sürögtek-forogtak a tálakkal, mi pedig csak élveztük a kiszolgálást.

Hogy mulatnak a barátnők?

Az esti buli nem olyan volt, mint tinikorunkban, azóta már benőtt a fejünk lágya és amúgy is komoly kapcsolatban élnek többen is a csapatból, úgyhogy tényleg csak táncolni mentünk egy kicsit. Már nem bírtuk úgy az iramot, ahogy az egyetemi évek alatt, ezt sajnos meg kellett állapítanunk, miután sajgó lábakkal visszabotorkáltunk a hajóra. Az éjszakát is a hajón töltöttük, de lefekvés előtt még ittunk egy kis pezsgőt, megbeszéltünk minden aktuális pletykát és nem maradhattak el a lánybúcsúk kötelező kellékei, a vicces ivós játékok sem. Fergeteges hangulat kerekedett, alig bírtuk abbahagyni a nevetést, még a könnyeink is eleredtek. Küldtünk néhány képet és videót a vőlegénynek, hogy ne izguljon, vigyázunk a menyasszonyára és semmi botrányosat nem szerveztünk a lánybúcsúra.

Pihenés és kikapcsolódás

Másnap reggel az előző esti étteremben kaptunk reggelit, majd feloszlott a csapat. A többiek hazamentek, csak mi maradtunk ketten a barátnőmmel és igazi legjobb barátnős csajos napot csaptunk. Elmentünk wellnessezni, ami nagyon jót tett az előző esti buli után; a program kicsit nyugisabb és ráérősebb volt, mint előző nap, de így volt tökéletes, nekünk legalábbis. Nincsen szabvány a lánybúcsúknál, amit mindenképpen követni kell, nincs előírva, hogy hova kell menni és mit kell csinálni, ez mindig a menyasszonyon és a barátnőin múlik. Ezért is volt annyira szimpatikus, hogy többféle csomagból tudtam kiválasztani a programot és még a csomagon belül is tudtam variálni. Így például a hajóút kicsit hosszabb lett, mint eredetileg meg volt szabva, de nem bántuk, mert mindenki nagyon élvezte.

Kedvező ár a lánybúcsúért cserébe

Ami az anyagiakat illeti, én már a szervezés legelején felkészültem lelkileg, hogy egy szép kis összeget ott fogok hagyni a lánybúcsúért cserébe, de hát mégiscsak egyszer megy férjhez az ember legjobb barátnője (jobb esetben, de az első esküvő akkor is a legkülönlegesebb). Ehhez képest nagyon kedvező áron futott az egész lánybúcsú, nem kellett mélyen a zsebünkbe nyúlnunk. Az árért cserébe pedig tényleg a megrendelt szolgáltatást kaptuk, nem volt utólagos variálás vagy programváltozás. Az időjárás miatt aggódtam egy kicsit, hogy egy kiadós nyári zápor elmossa majd az egész hajókázást, de szerencsénk volt ezzel is. Mondjuk nem lett volna akkora tragédia a rossz idő, mert a helyszín díjmentesen biztosított volna új alkalmat, ha nem akarjuk esőben megtartani a lánybúcsút. Lett volna olyan opció is, hogy ha esik, nem megyünk el bulizni vagy a hajóval, hanem a parti bárba bevesszük magunkat és ott iszogatunk és táncolunk hajnalig. Ez sem lett volna rossz program, de azért inkább ragaszkodtunk az eredetihez.

Nem volt sok munka a lánybúcsú megszervezése és az ára sem volt borsos, úgyhogy tényleg megérte az egész. Sosem fogom elfelejteni, hogy mennyire megahatódott a barátnőm, amikor a vitorlás előtt állva sorra gratuláltak neki a barátnői. Remélem, emlékezetes maradt ez a két nap a barátnőmnek és hogy nem bánkódott nagyon, amiért lemaradt az ablakcseréről.