Az ablakok mellett a székhelyszolgáltatás árak is érdekelnek

Tavaly a nyílászárók cseréjét fogadtam meg újévkor….

Biztosan nem vagyok egyedül azzal a tényállással, hogy az új év bizony új fogadalmakat is jelentett a részemre. Nekem általában be szoktak jönni ezek az újévi fogadalmak, valahogy mindig arra sarkallnak, hogy tegyek a jövőmért. Eléggé komolyan is szoktam őket venni ezért. Így például tavaly, amikor beköszöntött az újév, megfogadtam, hogy befejezem a lakásfelújítást. A barátaim a megmondhatói, hogy bizony mindez sikerült is! A legtöbbet egyébként a nyílászárókkal bíbelődtünk. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi energiát és figyelmet elvesz ezeknek az elrendezése. Az ablakokkal különösen sokat foglalkoztunk. Sokat tépelődtünk rajta, egyáltalán műanyag ablakokat szereltessünk fel, vagy maradjunk meg a fakeretes verziónál? Hagyjuk-e meg a régi ablak keretét, és abba illesszük az újat, vagy alakítsuk át az ablakkeretet? Sok kérdést meg kellett válaszolni, de szerencsére jól vettük az akadályokat, és most már a helyükre kerültek az új ablakok is.

…idén saját vállalkozásba kezdek!

Az új évben pedig az az új fogadalmam, hogy céget alapítok és saját vállalkozásba kezdek. Igen ám, de ez nem ilyen egyszerű, ugyanis elakadtam ott, hogy a cégalapításhoz székhelyet is be kell jegyezni. Nekem pedig egyelőre nincs olyan helyszín ötletem, amire erre alkalmas lehetne. Egy ismerősöm ajánlotta, hogy nézzek utána, hogy alakulnak a székhelyszolgáltatás árak most, hátha megérné nekem is igénybe venni egy ilyen szolgáltatást. A https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ weboldalon fogtam kutatómunkába, ezen az oldalon nagyon sokat olvastam, tanultam magáról a szolgáltatásról is. Ennek tulajdonképpen az a lényege, hogy nem szükséges saját székhellyel rendelkezned ahhoz, hogy a vállalkozásod beindítsd. A székhelyszolgáltatótól ugyanis akár igénybe is vehetsz egy címet erre a célra. Így aztán nem kell irodát fenntartanod vagy irodát bérelned azért, hogy székhellyel rendelkezhess, amit be tudsz jegyezni cégalapításkor. Sőt, ha tárgyalóteremre lenne szükséged alkalomadtán, a székhelyszolgáltatón keresztül még akár ezt is igénybe tudod venni!

Székhelyszolgáltatás árak: mit kaphatok a fizetségért cserébe?

Persze logikus gondolat lenne, hogy az ember a saját lakását jelentse be székhelyként, de tulajdonképpen ennek is van egy hátulütője. Ekkor ugyanis építményadót kell fizetni a saját ingatlan igénybe vétele miatt. Szóval ha irodát bérelsz, akkor a bérlés költségei, ha saját ingatlant használsz, akkor pedig az adóterhek nehezítik meg a dolgodat… Ebből a szempontból a székhelyszolgáltatás árak nem is tűnnek olyan elrugaszkodottnak. Budapesti székhelyszolgáltatás esetén hat hónapra 29.900 Ft + áfa a csomagár, míg ha Újlengyleben veszi igénybe ugyanezt a szolgáltatást az ember, akkor az 39.900 Ft + áfába kerül. De hogyan lehetséges az, hogy Újlengyelben drágább a székhelyszolgáltatás, mint a fővárosban? Nos, azért, mert Újlengyelnek van egy nagyon különleges sajátossága, itt ugyanis nem kell iparűzési adót fizetnie a cégeknek! Ezzel pedig újabb költséget lehet megspórolni, amit akár a vállalkozás fejlesztésébe is beletehet az ember.

És hogy a székhelyszolgáltatás árak mellett mi maga a szolgáltatás lényege? Nos, a cím és tárgyaló biztosítása mellett a választott címre kikerül a céged táblája, ezen felül pedig hatósági ügyekben is képvisel téged a székhelyszolgáltató. És ha mindez nem lenne elég, fogadják a napi postádat, amit elektronikus úton és postai úton is megküldenek a részedre. Sőt! A leveleidet digitálisan is hozzáférhetővé teszik az archívumban, amit bizonyos ideig ilyen formában megőriznek neked. Nekem szimpatikus az a szolgáltatás, amit ezen az áron hozzáférhetővé tesznek a székhelyszolgáltatók. Mindennek fejében ráadásul ingyen biztosítanak ügyvédet is, és most plusz egy hónap szolgáltatást ajándékba adnak a szerződéskötéskor! Van még kérdés?