Egy jó hátmasszázs

Tudjátok, hogy hétvégén szeretek lustálkodni. Na jó, nem csak lustálkodni, de szeretem, ha lelassul az idő. Ilyenkor szeretek csak úgy az ablakon keresztül bámészkodni. Idén cseréltettem ki a nyílászárókat az egész lakásban. Az ablakokat és az ajtókat is. Nem volt kis munka, vagy mondhatnám úgy is, hogy nem volt sétagalopp. Szerencsére ez nyáron történt, amikor el tudtam szökni a családhoz a munkálatok ideje alatt, és nem kellett hallgatnom azt az iszonyatos zajt, ami egy ilyen munkával jár. De túl vagyunk rajta, minden remek és nagyon szép lett az eredmény.

A nappaliba olyan ablakot szereltettem be, aminek elég széles a párkánya. Ezt külföldön láttam az egyik barátomnál és nagyon megtetszett. Már akkor tudtam, hogy ha egyszer rászánom magam a nyílászárók cseréjére az saját lakásomban, akkor ilyet akarok. Ez így is történt. És, hogy miért? Mert ennek az átlagosnál szélesebb párkánynak az az előnye, hogy rá lehet ülni és lelassulni, nyugodtan nézelődni. Főleg ilyenkor télen, amikor bent jó meleg van és nyugalom, kint pedig hideg, zaj és rohangáló emberek. Ahogy már említettem hétvégenként imádok az ablakban ücsörögni, lassan kávét szürcsölni és átgondolni a dolgaimat.

Nem volt ez máshogy az elmúlt hétvégén sem. Szombat délelőtt azon tűnődtem a reggeli kávém közben, hogy mit csináljak délután. Gondolkodtam, gondolkodtam, majd hirtelen egy éles fájdalom nyilalt a derekamba. Nem volt kellemes elmondhatom. Ekkor, mint derült égből a villámcsapás jött az ötlet, hogy mi lenne, ha elmennék egy masszázsra. A héten nagyon sokat edzettem, mert valahogy úgy jött ki a lépés, hogy sok szabadidőm volt és persze imádok mozogni. Már szerdán gondoltam rá, hogy mi lenne, ha hétvégén megmaszíroztatnám a hátamat, de ez valahogy elfelejejtődött. Hát, most eszembe jutott.

Elég régen voltam már masszázson, nem is volt meg már annak a masszőrnek a telefonszáma, akinél utoljára voltam, így úgy döntöttem kipróbálok valami újat. Amúgy is szeretek új dolgokat kipróbálni. Beírtam a keresőbe, hogy hátmasszázs. Nézegettem az ajánlatokat, majd rátaláltam a karmathaimasszazs.hu oldalra. Első pillantásra már nagyon szimpatikus volt az oldal, ráadásul a szalon csupán 10 perc sétára van tőlem. Pontosabban szalonok, mert mind a Síp, mind a Király utcában van szalonjuk, de ugye nekem szinte mindegy, mert mind a kettő ugyanakkora távolságra van. A következő lépés – nem meglepő módon – az ár megkeresése volt. Na jó, nem kellett sokat keresgélnem, csupán egy picit lejjebb görgettem és egyből láttam a 20%-os akciót, így az egy órás hátmasszázs ára valamivel több, mint 7000 forint volt. Szerintem ez egy teljesen korrekt ár manapság Budapesten. Egyből hívtam a megadott számot és szerencsémre még aznap délutánra kaptam időpontot, izgatottan vártam.

Már 10 perccel a megbeszélt időpont előtt ott voltam. A thai hölgy nagyon kedvesen fogadott, majd egy kicsit beszélgettünk. Van lehetőség száraz, illetve olajos masszázsra a szalonban. A kettő között az a különbség, hogy a száraz masszázs ruhában történik, melyet a szalonban biztosítanak. Az olajos masszázs logikusan nem ruhában történik. Én ezt választottam, mindig is ezt választom, mert abszolút nem vagyok szégyenlős, illetve számomra a masszázs mindig is olajjal történik, valamint azért is szeretem az olajos masszázst, mert nekem nagyon száraz a bőröm és ilyenkor egy kicsit hidratálom is. A hölgy megkérdezte, hogy hogyan szeretem a masszázst, hiszen mindenkinek személyre szabottan nyújtják ezt a szolgáltatást. Aki erősebben szereti, annka erősebben, aki pedig nem szereti, ha túlságosan “kezelésbe veszik”, annak természetesen finomabban csinálják. Továbbá megkérdezte, hogy hol fáj pontosan, van-e valamilyen problémám, volt-e/van-e komolyabb sérülésem stb. Ez nagyon tetszett, hogy odafigyelnek a vendégre és ezekkel a kérdésekkel, odafigyeléssel szinte személyre szabják a szolgáltatást. Elmondtam neki, hogy rendszeresen sportolok, a héten különösen sokat mozogtam, de persze azt is megosztottam vele, hogy, mint oly sokan, én is ülőmunkát végzek a hétköznapokban és ezért is gondoltam, hogy eljövök masszázsra.

hátmasszázs

A rövid beszélgetés után elkezdtük a kezelést. A hölgy nagyon gondosan, odafigyelve az apró részletekre végezte a munkáját. Alaposan atmasszírozta a nyakamat, a hátam mindkét oldalát, a derekamat és a fenekem felső részét is. Sajnos van egy olyan tulajdonságom, hogy nálam a stressz általában a hát vagy derék fájdalom formájában mutatkozik meg. Valószínú ezért is állt bele az a bizonyos fájdalom a derekamba, de a masszázs során átdolgozta a lapockámban lévő csomókat, ami néha olyan érzés volt, mintha apró kavicsokat mozgatna a hátamban. Szinte újjá születtem, nagyszerű érzés volt az az egy óra. A végén még kellett vagy 5-10 perc mire magamhoz tértem, ami azért jó, mert ez annak a jele, hogy teljesen el tudtam lazulni és volt eredménye/hatása a kezelésnek. Felöltöztem, fizettem a recepciónál( még borravalót is adtam), megköszöntem a masszázst és távoztam.

Nagyon jó érzés volt, tényleg boldogan, feltöltődve távoztam és most már tudom, hogy kit kell ajánlanom, ha megkérdeznek, hogy melyik masszőrt ajánlanám, illetve tudom, hogy hova kell visszamennem legközelebb.