Esküvő előtti ablakcsere szelfizéssel

A múlt hét elején a szomszéd kislány zokogva hívott. A rendezvényszervező cég pont most mondta le az esküvőhelyszínt, ahova a hétvégre az esküvői vacsorát és  bulit szervezték. A takarító nyitva hagyta a ablakokat, a vihar meg jött, és a hatalmas üvegtáblák közül kettő DARABOKRA TÖRT!!

A helyszín üzemeltetője azt mondta, teljesen kizárt, hogy másfél hét alatt meg tudja oldani az egyedi méretű üvegtáblák legyártását és beszerelését. Keressenek más helyszínt!

A lányka azt mondta, csak én segíthetek, mentsem meg az esküvőjét.

Elsőre én sem gondoltam reálisnak a rendelkezésre álló időt, de a menyasszonyt  ismerem pólyás kora óta, na meg a szuperhős szerep nagyon imponált. Hát, ugorjunk neki!

Szerencsére sikerült megoldanom a dolgot. Az esküvő helyszínén, a feldíszített terem egyik sarkában egy érdekes gépet fedeztem föl. Fényképezőgépre emlékeztetett, de nem láttam még ilyet. Nagyon érdekel a fotózás, így kérdezgetni kezdtem a srácot, aki épp beállította a gépet a sarokba.

Elmondta, hogy ez egy selfiegép. Egy olyan fotóatomata, ami azonnal ki is nyomtatja az elkészült képeket. Egy egész kicsi készülék, ahhoz képest, hogy komplett fotóstúdió van benne.

Hát, ez isteni ötlet! Ez a fotósarok esküvőre, és más rendezvényre is szuper lehet, mert hát minden nagy eseményt érdemes megörökíteni. Elképzeltem, ahogy az emelkedett hangulatban a vendégek egymásba kapaszkodva készítik saját magukról a jobbnál jobb, megismételhetetlen és felejthetetlen képeket. Ha valami, akkor ez aztán tükrözi a hangulatot! A képeket elvihetik magukkal emlékként, de hogy az ifjú pár is örökre megőrizze a fotókat, digitálisan is megmaradnak, és ezeket természetesen megkapja a megrendelő.

Őszintén szólva, a fotók minőségével kapcsolatban kicsit szkeptikus voltam, hiszen a fotósarok az esküvőn nem a központi, legvilágosabb helyen áll. Vajon, elég-e a fény a jó képek elkészítéséhez? Nem lesznek-e elmosódottak a fotók a –vélhetően- nem mozdulatlanul beálló vendégekről? 

Ezekkel a kérdéseimmel szerencsére volt kihez fordulnom, ugyanis volt ott egy ember, aki beállította a fotósarkot az esküvőre, aki a selfiegep.hu csapatától érkezett. Azt mondta, azonnal próbáljam ki, készíthetünk tíz grátisz képet a kollegáimmal. Nem kellett kétszer kérni!

A sarokba helyezett selfiegépet egyébként a selfiegep.hu csapatától bérelték, akik rendkívül kedvesek és körültekintőek, ugyanis a bérlés teljes ideje alatt van egy kollégájuk a helyszínen, így egészen biztos, hogy nem fordul elő olyan, hogy valaki ne tudna fotót készíteni, mert esetleg nem tudja használni a gépet.

A géphez egyébként van lehetőség különféle hátterek bérlésére is, hogy minél szebb fotók készülhessenek, de ingyenesen jár a szolgáltatáshoz egy sima fehér fal, ha esetleg nem lenne semmi egyedibb igény. Illetve, vannak még kellékek is: például paróka és vicces szemüveg is, hogy bőven legyen lehetőség mókás képek készítésére is.

A fiúkkal legalább levezettük a stresszt, ami az esetleg elmaradó esküvő és a szorító határidő miatt nehezedett ránk. Mint a gyerekek bohóckodtunk a kamera előtt. Egyenként, csoportosan, összeölelkezve, vihorászva. A képek pontosan tükrözték az arcunkon azt a megkönnyebbülést, és jól végzett munka örömét, amit akkor éreztünk.

És a minőség? A profi vakunak és a csúcsminőségű cuccoknak köszönhetően KIVÁLÓ!

Nem sok idő telt el azóta, de már számtalanszor visszanéztük a képeket! Jó kedvre derítenek minket, segítenek felidézni a siker érzését.