Felújításkor is kiválóan bevált a kedvenc arctonikom

Aki esett már át nagyobb léptékű felújítások, az pontosan tudja, milyen nehéz folyamat: már belevágni is, hiszen elég belegondolni a költségekbe, a várható fennakadásokba, nem mellesleg a töméntelen mennyiségű takarítani valóra, ami elkerülhetetlen… jó, persze, a végeredmény ideális esetben szép és később megkönnyíti az életet, de az oda vezető út egyáltalán nem könnyű, mi több, felettébb problémás. Mindig is hosszú hajam volt és nem túl problémamentes bőröm, így aztán folyamatosan moshattam hajat és fokozottabban kellett ilyenkor ügyelnem a bőröm ápolására is, mint ahogyan azt általában tettem. Mivel előre elterveztünk egy felújítást, amely még a nyílászárók és ablakok cseréjét is magába foglalta, úgy döntöttem, előrelátó leszek és beszerzek egy jobbfajta arctisztítót vagy arctonikot, amit használva remélhetőleg csökkennek a problémáim a poros felújítás alatt és után. Így került képbe egy kedves barátnőm, aki igen jártas a különböző arctonikokban, szerintem a hazai piacon szinte mindet kipróbálta már: ő ajánlotta, mint arctisztító tonik, a Florence Bio Cosmesi termékét.

Elmondta róla, hogy a márka termékei teljes mértékben a bio vonalat képviselik és a csiganyálas krémük kivételével mind vegán, aminek nagyok örültem. A tonik funkcióját tekintve alkalmas a sminkmaradványok eltávolítására a vízkőmaradványokkal egyetemben; alapozó rétegként szolgál az utána következő krémeknek, illetve a megfelelő pH érték elérésében is nagy szerepet játszik.

Természetesen rendelkezik azokkal a funkciókkal, amelyekkel a hagyományos arctisztító tonikok is: hatékonyan összehúzza a bőr pórusait, ezáltal képes eltávolítani a smink láthatatlan maradványait az egyéb oda nem illő elemekkel együtt. Viszont ezek a termékek nagyon sok esetben irritálják az arra hajlamosak bőrét (így az enyémet is), így nem feltétlenül olyan egyszerű a dolog, hogy besétálunk az első drogériába és az első szimpatikus arctonikot megvesszük – viszont éppen ezért a Florence BIO termékei úgy lettek kifejlesztve, hogy az érzékeny bőrűek is nyugodt szívvel használhassák. Ennek érdekében csipkebogyó kivonatot, hialuronsavat, és persze damaszkuszi rózsavizet tartalmaz. Utóbbiról talán kevesebbet hallanak a kozmetikumhasználók, de remekül veszi fel a harcot az irritáció ellen, hatékonyan húzza össze a pórusokat és több bőrtípus esetén is jól használható. Bónusz, hogy úgynevezett lifting hatással is rendelkezik, szóval akár még fiatalosabbnak is tűnhetünk tőle.

Így hát nem is teketóriáztam sokat, a weboldalról rendelve napokon belül nálam is volt a termék, amelyek nagy kíváncsisággal kezdtem el használni – és talán mondanom sem kell, hogy nem eredménytelenül! Az sminkem maradéka nem csak, hogy hatékonyabban jött le, de az arcbőröm iszonyú puha lett a használata mellett. Mindemellett a bőröm nagyon sokat feszesedett is, sokkal rugalmasabbá vált mint a használata előtt, ráadásul még csak nem is szárított. Érzékeny bőrömnek nagyon jót tett a felújítás közbeni porozás alatt, a termék tökéletesen bevált, olyan igazi “újravevős” lett! Szinte biztos, hogy nem csak az arctisztító tonikot fogok újrarendelni a későbbiekben, hanem más dolgokat is ki fogok próbálni.