Harsogva kopnak a gumik a tököli reptéren

Amikor a tököli repülőtér területén található kifutópályákat birtokba veszik az autóversenyzők, az egész környék zengeni szokott. Főként a driftesek szoktak fülsiketítő zajt kelteni, ahogyan az aszfalton csúszkáló autógumik hangja elszabadul. Pedig mi több kilométerre lakunk légvonalban az autóversenyek helyszínétől, mégis olyan érzésem van sokszor, mintha a házunk előtt, az utcán zajlana a verseny. Néha motorosok is érkeznek a versenypályára tesztelni a vasakat. A motoros rendezvényeknek pedig elkerülhetetlen és elmaradhatatlan hozadéka a programot lezáró gumifüstölés. A profi motorosok ezen tevékenysége jellegzetes áthúzott kör alakú nyomokat hagy maga után, de a csikorgó hangokról is könnyen beazonosítható. Mindig kacarászom magamban ilyenkor: Nos, a motortire.hu weboldal sok megrendelést fog kapni a napokban, az biztos. Merthogy az abroncsokon tuti nem sok minta maradt.

Jó hangszigetelésű ablakok mögé tudunk csak elbújni a zajongás idejére

Ilyen zajos események idején létfontosságú, hogy be tudjunk zárkózni a házunkba a zavaró hangzavar elől. Márpedig ez megoldhatatlan lenne jó minőségű, magas hangszigetelő képességű nyílászárók nélkül. Amikor ki szeretnénk zárni ezeket a zavaró hanghatásokat, mindig minden ablakot alaposan bezárunk, és sajnos a bejárati ajtó és a garázskapu sem maradhat ki a sorból. Ennek köszönhetően szinte hermetikusan elzárjuk magunkat a külvilágtól, és az addigi zavaró robaj halj morajlássá csillapodik. Hála a kitűnő minőségű, kétrétegű üvegfelületeknek, melyek között különleges gázok töltik ki a teret. Sokszor elgondolkodom, vajon a külső hanghatásokat teljesen ki tudnánk szűrni, ha anno nem két-, hanem háromrétegű üvegfelületekkel rendeltük volna az ablakainkat? Azoknál még jobban érvényesül az üvegtáblák közötti légrések szigetelő hatása: mind a hő és mind a hang tekintetében.

Az üvegfelületen kívül a nyílászárók profiljának a szerkezete is nagyban befolyásolja a szigetelő képességet. Minél több kamrás profilokról van szó, annál jobban teljesít a nyílászáró ezen a téren. Természetesen az apróságnak tűnő tömítések szerepe is vitathatatlan ebben. Ha a tömítő gumicsíkok elöregednek és elveszítik rugalmasságukat, a hideg nemcsak az ablakszélek mentén fog futkorászni, hanem a zajoktól a hátamon is.

A motortire.hu megbízhatóan szállítja le a motorgumi megrendeléseket

Még jó, hogy az ország egyik legjelentősebb gumiabroncs webáruházaként a motortire.hu felkészülten fogad minden mennyiségben felmerülő igényeket. Nemcsak az ilyen kis tételű megrendeléseket, hanem a tömeges inváziókat is például 1-1 jelentősebb márkaakció nyomán. A legtöbb általuk kínált termék ugyanis saját raktárukban akár aznapi átadással áll rendelkezésre. A termékkínálat márpedig kifejezetten széles, tehát ez igen nagy szó esetükben! A webshophoz ráadásul fizikai szerviz is tartozik. Így a gumik személyes átvételét követően előzetes egyeztetés nyomán akár azonnal fel is lehet szereltetni az új abroncsokat. No meg persze a korszerű szerviz modern gépparkkal alkalmas minden más általános szervizes feladat elvégzésére is.

Na és mi történik, ha a webshopban rossz méret került például a megrendelt termék adatai közé? Ha esetleg már közvetlenül a megrendelés elküldése után kiderült a baki, akkor egy emailben leadott korrekcióval máris orvosolható a probléma. Ha a házhozszállítás is megtörtént már, akkor sincs veszve az ügy. Mindössze 2000 forintért futárszolgálatos visszaszállítás szervezhető a cserére szoruló árura. A kézhez vett csomagot pedig érdemes teljesen körbejárni és alaposan megvizsgálni. Bármiféle külső sérülés esetén a csomag átvételét meg kell tagadni, és jegyzőkönyvet kell felvetetni a futárral. Csakis ilyen eljárással tud a motortire.hu felelősséget vállalni a gumikért.

A motorabroncsokra 12 hónap garanciát is vállal a motortire.hu, a szerelési munkára 6 hónapot. Garanciára való igénybejelentéshez szükséges a kapott számla vagy másolata. Továbbá a garancia csak abban az esetben érvényesíthető, ha a gumit átlagosnak számító körülmények között használják. Ezen kívül a saját motortire.hu műhelyben való felszerelésre és az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat is be kell tartani a gyártói előírásokkal együtt. A garancia érvénytelen a következő esetekben: helytelen tárolás, a jármű vagy tartozékának hibája, a gyártói előírások figyelmen kívül hagyása, javított abroncs, nem rendeltetésszerű használat, baleset vagy rongálás, versenyzés vagy sebességi kísérlet alatti használat.