Házfelújítás és a gázpalack esete

Nem tudom, ki hogy van vele, de én személy szerint egyáltalán nem rajongok a felújításokért. Persze a végeredményt általában imádom és alig várom, hogy láthassam a kész munkát, de a tervezés és a folyamat egyszerűen kiborít. Arról nem is beszélve, hogy hiába próbálja az ember szuper óvatosan csinálni, mindig akkora kosz és por keletkezik, amit napokig tart teljesen eltüntetni a házból. Nekem porallergiásként különösen nehezek szoktak lenni az ilyen alkalmak, de szerencsére csak pár évente szoktunk felújítást csinálni. Most viszont segítő jobbot nyújtottam az egyik barátnőmnek, aki kisbabát vár, így nem nagyon tudott részt venni bizonyos dolgokban, és engem kért meg, hogy segítsek, mert a férjével is jól kijövök és nem félek ellentmondani neki. Vagyis, azért is hívott a barátnőm, hogy rajtam keresztül érvényesítse az akaratát. Viccet félretéve örömmel segítettem a leendő keresztlányom szobájának felújításában.

Sokat dolgoztunk nagyon, ezért viszonzásul meghívtak egy hétvégi grillezésre és sütögetésre. Mondták, hogy ha nem sikerül addigra gázpalackot szerezni, akkor lehet csúszik a dolog. Furcsának tartottam, és kérdeztem is, hogy honnan szerzik be, van ilyen, hogy gázpalack eladó, akihez bemegyünk az üzletbe és kérünk két liter gázt? Soha nem tudtam, hogy honnan szerzik be az emberek a gázpalackokat, de most végre megtudtam.

A barátnőmék például a gazpalackfutar.com oldalhoz tartozó cégtől rendelik mindig a palackokat, mert van már velük tapasztalatuk is bőven, már vagy tíz alkalommal fordultak hozzájuk. Azért választották ezt a céget, mert majdnem két évtizedes tapasztalatuk van a gázpalackok terén és ezek biztonsága kiemelten fontos, különösen most, hogy hamarosan a kisbabájuk is megszületik. És hát az sem éppen utolsó szempont, ha szolgáltatásról van szó, hogy nagyon kedvesek is a cégnél: ha korábban odaérnek akkor telefonálnak, ha később – bár ez a barátnőmékkel még nem fordult elő -, természetesen akkor is odaszólnak.

Egyébként eladó gázpalackot mindig lehet találni, de csak és kizárólag megbízható forrásból szabad vásárolni, máshol árulni egyébként is illegális, de fontos, hogy ne magánszemélyektől vásárolja meg a gázpalackokat az ember.

Ők mindig pb gázpalackot rendelnek, vagyis propán-bután gázt a grillezéshez. Azt is megtudtam ennek kapcsán, hogy hogyan működik ez az egész. Telefonos úton kell leadni a rendelést, majd pedig egy megbeszélt időpontban kiszállítják az adott helyszínre ezeket a palackokat. Azokat pedig, amik kiürültek szépen elviszik, természetesen alaposan leellenőrzik, hogy minden rendben van-e – nem sérült, nem lyukas, jól zár-e a szelep -, és ha igen, akkor újratöltik és másnak is ki tudják szállítani.

Az említett cég honlapján egyébként fent van az összes olyan gázpalack, amivel foglalkoznak, és mindegyiknél fel is vannak tüntetve az árak is, amik természetesen a palack méretétől függően változnak. Viszont, ami szerintem szuper, a feltüntetett árak a budapesti kiszállítás árát tartalmazzák, vagyis benne van az árban, így nem kell érte külön fizetni. Persze nem csak Budapesten van lehetőség tőlük rendelni, hanem az agglomerációban is, a főváros 20 km-es vonzáskörzetében, itt azonban a díjak eltérhetnek.

Ők annyira elégedettek, hogy rám is szóltak, hogy ha valakinek pb gázra, vagy bármilyen másik fajta gázpalackra lenne szüksége, akkor ajánljam a gazpalackfutar.com-ot, mert itt mindig van eladó gázpalack és egészen biztos, hogy nem fognak csalódni sem a biztonságban, sem a minőségben és nem utolsó sorban a munkatársakban sem.