Kiváló autószerelőt találtam, el is árulom, hogy hol!

Akik hozzám hasonlóan vállalkoznak, azok pontosan tudják, hogy működő jármű nélkül nemigazán lehet létezni. Az én esetemben ez különösen igaz, hiszen ablakos vagyok, gyalog elég nehezen cipelném magammal a szerszámaimat és a javításhoz szükséges anyagokat, üvegtáblákat. Arról nem is beszélve, hogy ha az egyik helyen végzek, akkor akár a város másik felén is lehet a következő cím, és minél hamarabb oda kell érnem. Így tehát a kis furgonom meglehetősen sokat van hajtva, igazán nem mondhatom, hogy megkímélt garázsjármű. Emiatt pedig pontos, hogy hová hordom szerelőhöz, ugyanis akár a havi megélhetésem is múlhat rajta. Ezt a saját káromon tanultam meg, de szerencsére azóta ráakadtam a www.metaautoszerviz.hu oldalára, és ezzel együtt arra a szervizre, amin kívül máshova soha többé nem fogom vinni.

Ha valaki tapasztalta már meg, hogy milyen egy rossz autószerelő, az pontosan tudja, miről beszélek. Odaviszi az ember a járművet, a szaki megnézi, hetet-havat összehord, ott hagyod, hogy csinálja, amit jónak lát, és végül elkér egy szemtelenül magas összeget azért, hogy egy hónappal később lehessen megint szervizbe vinni. Egyszer-kétszer ráfáztam már ezzel, egész listát tudnék írni azokról a helyekről, amit érdemes nagy ívben elkerülni, mert minden egyes ott töltött perc pénzkidobás. Igazából néha azon csodálkozom, hogy némelyik ilyen műhely még egyáltalán működik, senki nem perelte le róluk a nadrágot is. De azért a szájhagyomány, hasznos infó gyorsan terjed, és aki az internet korában nincs felkészülve egy-két lehúzó értékelésre, az magára vessen.

Mert hiszen milyen is egy jó, megbízható autószerelő? Egyrészt, jól megközelíthető helyen van, hogy ne Mucsaröcsöge-alsóra kelljen egyrészt elmenni a hibás autóval, és amikor mész érte, akkor se kelljen távolsági busszal menni. Másrészt könnyen elérhető, nem az üres szobának cseng a telefon, mikor hívni próbálom. Annyira gyűlölöm, mikor napokig próbálok egy szakit felhívni, teljesen hiába, legyen szó bármilyen foglalkozásról. Én is magamnál tudom tartani a telefonomat, akkor más miért nem képes erre. Harmadrészt a felkészültség és az idő is fontos, hiszen ha beviszed a kocsit, és egyből a sopánkodás, tanakodás kezdődik, akkor tudhatod, hogy ennek nem lesz jó vége, nem tudja, mit kezdjen vele. Aki ért hozzá, az rövid idő alatt meg tudja csinálni, nem kell hozzá heteket várni. És ami a legfontosabb: a jó szerelő nem kér el csillagászati összegeket alap dolgokért is. Tény, rá vagy szorulva, hogy megcsináltasd azt, ami elromlott, hiszen szükséged van a kocsidra, de azért van egy határ. Ezzel sokan visszaélnek, és nagyon nem szeretem.

Amikor legutóbb azt tapasztaltam, hogy valami nincs rendben az autóval, már előre elkezdtem húzni a számat, mert lelki szemeim előtt láttam, ahogy a műhelyben a mester ciccegve csóválja a fejét, és már azon gondolkodik, hogy ha az olajcserén kívül kéretlenül a karburátort és a váltót is kicseréli, akkor vajon elég nagy összeget tud-e legombolni rólam. Sajnos kialakulnak ilyen reflexek. De, mint azt már említettük, amit meg kell csináltatni, azt meg kell csináltatni, nincs mese. Pláne, mikor azt kezdtem érezni, hogy balra húz a kocsi, illetve néha enyhén elkezd kacsázni, mikor egyenesen kellene mennie. Ez meglehetősen aggasztó volt, hiszen egy kéttonnás furgonról beszélünk, üveggel és szerszámokkal megpakolva! Ha így elveszítem felette az irányítást, akkor nem csak én halhatok meg, de másoknak is komoly károkat, sérüléseket okozhatok! A felelősségteljes közlekedés egyik alapelve nálam, hogy a saját kocsimért én vagyok a felelős, az a minimum, hogy karban tartatom. Ennek apropóján kezdtem el kicsit körülnézni a szervizek között, és mit adnak az égiek, így találtam rá a www.metaautoszerviz.hu oldalára is.

Korábban nem ismertem őket, nem is hallottam róluk, így teljesen szűz szemmel vehettem szemügyre a weboldalukat. Alapból nem vagyok hozzászokva, hogy egy autószerviz különösebb figyelmet fordít a webes felületére, egy csomónak legfeljebb a nyitva tartása és a telefonszáma van egy gagyi képen kiírva és slussz, a többi ne érdekeljen. Majd megtudod, ha eljössz. Ezzel szemben a www.metaautoszerviz.hu egy igazán jól konstruált, színes és informatív weboldal, amin az elérhetőségeken túl egyrészt fel vannak tüntetve a szolgáltatások, röviden bemutatva, hogy miből állnak, mire számítsunk, és még az árak is nagyjából meg vannak határozva! Így legalább némi előzetes kalkulációt lehet végezni, és van az embernek fogalma arról, hogy mire számítson. Persze az is hozzá tartozik, hogy az alkatrészek beszerzése és egyéb járulékos dolgok miatt az ilyesmi sosem mondható meg előre pontosan, de az a lényeg, hogy a Méta Autószerviz munkatársai megtették, ami emberileg csak lehetséges ebben az ügyben.

www.metaautoszerviz.hu

Végül, mint azt kitalálhattad, kedves olvasó, a www.metaautoszerviz.hu lett számomra a legszimpatikusabb, és őket kerestem meg a gondommal. Felhívtam őket a megadott telefonszámon, és meglepetésemre igen hamar sikerült is elérnem valakit! Ez nem sokszor esett meg korábban. Neki el tudtam mondani, milyen típusú a furgonom, illetve, hogy mit észleltem: a balra húzást, a kacsázást, és azt, hogy sokszor keményen rá kell kormányoznom egy-egy jobb kanyarra. Mondta is rögtön, hogy ez bizony futómű hiba lesz, és jobb lenne, ha minél hamarabb elvinném hozzájuk a verdát. A műhelyük a 18. kerületben, jól megközelíthető helyen van, szóval ez is kifejezetten vonzó volt a www.metaautoszerviz.hu-ban. Nem kell majd a javítás végén órákig zötykölődnöm érte. Megbeszéltük, hogy melyik nap vihetem be, és nagyjából mennyi idő lesz az átvizsgálás, javítás. Ez is teljesen elfogadhatónak tűnt, úgyhogy eszerint jártam el.

Végül a szokásosnál sokkal bizakodóbb hangulatban a megbeszélt napon megérkeztem a www.metaautoszerviz.hu bázisára, ahol meg is állapították, hogy bizony, itt a futómű a ludas. Nagyon jól tettem, hogy nem vártam a kivizsgálásával, javíttatásával, mert az ilyesmi el tud durvulni idővel, ha nem foglalkoznak vele. Mondtam, hogy én nem vagyok az a felelőtlen sofőr, szerintem alap, hogy ilyenkor cselekszünk. Megegyeztünk, hogy hány nap lesz, amíg ki tudják javítani, és körülbelül mire számítsak. Nagyon örültem, mivel egyáltalán nem egy belátható időn túli dátumot mondtak, és a végösszeg sem volt az az eget verő. Tény, egy ilyen beavatkozás minden esetben költséges, de már csak a saját és mások biztonsága érdekében is muszáj megcsináltatni. Meg aztán ott van az is, hogy a futómű beállítást jó esetben nem kell évente megcsináltatni, hacsak valaki nem használja a haszongépjárművét terepjáró helyett. De így is teljesen elégedett lehettem, hiszen ez a kis kitérő nem jelentett égbekiáltóan nagy kiesést. Ahogyan megbeszéltük, az adott napot hívtak is, hogy a kocsi elkészült, mehetek érte. Kitűnő munkát végeztek, a www.metaautoszerviz.hu munkatársai igazán értik a dolgukat. A kacsázás, félrehúzás teljesen megszűnt, mintha soha nem is lett volna. Akár egy szalonúj autó, úgy ment a kicsikém. Szóval mostantól kezdve minden dologért a vizsga előkészítéstől kezdve az esedékes olajcseréig, mindent rájuk fogok bízni. És biztos vagyok benne, hogy meg is fogják tudni csinálni!