Még a legjobb munkát végző mesterembernek is lehetnek súlyos gondjai

Pár évvel ezelőtt megvettünk egy régi, felújításra szoruló lakást. Akkoriban sajnos, mivel nem volt keretünk rá, csak a parkettát tudtuk kicserélni és a falakat újrafesteni, ugyanis még új bútorokat is kellett vennünk. Akkor a munkát egy tapasztalt mesterrel végeztettük el, akit már évek óta megbíztunk kisebb-nagyobb felújítási munkákkal. Eddig mindig elég megbízhatóan dolgozott, a munkája minősége felől sem lehetett semmilyen kifogásunk.

Az ablakokat sem ártott volna kicserélni már a lakásvásárlás után, azonban erre még csak most tudtunk sort keríteni. Télen nem szigetelt eléggé, így akármennyire fűtöttük is fel a lakást, mindig hűvös maradt. Mivel a mester, akivel dolgozni szoktunk még ehhez is ért, most is őt szerettük volna felkérni. Azonban elég szomorú hírt kaptunk felőle. Bár soha egyetlen személyes találkozásunk alatt sem látszódott meg rajta, évek óta alkohol problémákkal küzdött. A felesége nyomására pedig pár hónapra abbahagyta a munkát is, és elvonókúrára ment.

Bár sajnálom, hogy ez történt vele, de annak örülök, hogy megtette az első nagy lépést a betegség leküzdése felé. Kicsit kíváncsi lettem, hogy milyen lehetőségek, milyen intézmények léteznek, melyek az alkoholfüggőség leküzdésében segítenek az embereknek, úgyhogy kutakodni kezdtem az interneten. Ekkor találtam rá rövid keresgélés után a Felépülök magán rehabilitációs intézet | addiktológia magánklinika weboldalára.

Az ő céljuk az, hogy a beteg a természet közelében, nyugodt körülmények között szabadulhasson meg függőségétől egy 28 napos felépülési program keretein belül. A Felépülök magán rehabilitációs intézet | addiktológia magánklinika nem csak az alkoholistáknak nyújt segítő kezet, hanem a betegek családjainak is. Ideális esetben a programnak köszönhetően a betegek soha többé nem fognak alkoholhoz nyúlni. A program lejártával pedig még utógondozás is végeznek annak érdekében, hogy a páciensek ne essenek vissza.

Nagyon remélem, hogy a Felépülők által kezelt függőkhöz hasonlóan a kedvelt mindenes mesterünk is le tudja majd küzdeni az alkoholbetegségét, és utána is teljes életet fog tudni élni. De addig is másik megbízható mester után kell nézzek.