Ne csak az ablakból nézd a világot, hanem fedezd fel magadnak!

Biztosan Te is voltál már úgy vele, hogy akár az autóban ülve, akár otthon gubbasztva kibámultál az ablakon, azon tűnődve, hogy milyen jó lenne felfedezni a világot, a tájakat, járni a természetet, felfedezni annak csodáit. De aztán mindig jött a kétség, hogy merre indulj, mit nézz meg, hogyan állj neki az egésznek. Akik gyakorlottak a témában, azok persze ki tudják gondolni, merre is menjenek, hogyan kezdjenek neki a dolognak, de aki tapasztalatlan, az azt sem tudja, mennyit bírna, mi több, egyáltalán hogyan kezdje el az egészet. Nos, ebben az esetben hadd ajánljam a figyelmedbe a www.cultractive.eu/tura/ajanlo oldalt, ami talán pont Neked lett kitalálva! Ha túrázni támad kedved, és tartalmasan töltenéd el a kirándulás idejét, akkor mindenképpen érdemes ide ellátogatnod, mert talán nem is gondolnád, mennyit segíthet!

Mindig felmerül a kérdés: merre induljak? Mit fedezzek fel? Ez még a tapasztalt, gyakorlott túrázóknak is sokszor fejtörést okoz. Hát még azoknak, akik esetleg csak most vágnának bele először! Mindenek előtt érdemes a lakóhelyed környékében gondolkodni. Még ha Budapesten vagy egy nagyvárosban laksz is, egészen biztos, hogy ott, vagy a környékén is van bőven bejárni, felfedezni való. Na de mi van akkor, ha mindezen már túl vagy? Ha már nem jelent kihívást a hazai terep, láttál már mindent, amit érdemes? Akkor irány a www.cultractive.eu/tura/ajanlo oldal, és keress magadnak valamilyen új célt! És ehhez az oldal minden segítséget megad.

A Cultractive egy túrázó portál, ahol első sorban Győr környéki látnivalókat gyűjtöttek össze, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy másfelé ne találhatnál rajta érdekeset. Bár mi tagadás, Győr-Moson-Sopron megye Magyarország egyik legszebb és legérdekesebb területe, telis-tele kulturális, történelmi és természeti értékekkel. Nemigen tudsz olyan irányba elindulni, hogy ne fuss bele egy nevezetes helyszínbe, gyönyörű faluba vagy megcsodálni való természeti képbe. Sőt, még magát Győrt is felfedezheted tematikusan, kifejezetten bizonyos látnivalókat felkeresve. Mindezekről találhatsz ajánlókat, megtervezett útvonalakat a www.cultractive.eu/tura/ajanlo oldalon. Ezek csak rád várnak, hogy végigjárd őket.

Mi több, a cultractive.eu oldalnak olyan funkciója is akad, ami még az öreg rókáknak is hasznos lehet. Mi tagadás, számos olyan weboldallal találkozhat az ember, ahol van valamilyen térképes opció, azonban mostanra a legtöbb ilyen teljességgel elavult, használhatatlanná, követhetetlenné vált. Ha nem akarod különösebben részletekbe menően kidolgozni az utadat, akkor persze, egy Google térkép is megteszi, azonban a Cultractive oldalán pontról pontra összeállíthatsz magadnak túraútvonalakat akár gyalogosan indulnál neki, akár kerékpárral. Mert bizony, mindkét tábornak bőségesen nyújt lehetőséget a portál, mindenféle előre megtervezett kirándulások részleteit megtalálod.

Biciklivel lényegesen hosszabb távok is megtehetők rövidebb idő alatt, feltéve, hogy erre vágysz. Ha például egy olyan kört tervezel, ami során 5-6 állomást is be szeretnél iktatni, akkor valóban megéri pontosan kijelölni az útvonalat, nehogy eltévedj, vagy tartani tudd magad az ütemtervhez. Ha 40-50 kilométerekben gondolkodsz, akkor mindenképpen. Igazából ekkora távokat a legkeményebbek gyalog is bevállalhatnak, de ha nincs elég gyakorlatod, nem vagy elég edzett, akkor inkább maradj a rövidebb, maximum 15-20 kilométeres vagy annál rövidebb kirándulásoknál. De ne aggódj, a www.cultractive.eu/tura/ajanlo oldalon ezekből is találni eleget.

Szóval akár vén róka vagy, akár csak mostanában kezdtél el érdeklődni a túrázás, felfedezés iránt, a www.cultractive.eu/tura/ajanlo oldal mindenképpen ajánlott a számodra. És nem csak azért, mert az itt felsorolt és bemutatott, előre megtervezett utak segítségével bejárhatod és felfedezheted hazánk egyik legszebb közigazgatás területét, hanem mert akár a Te környékeden is összeállíthatsz izgalmas, érdekes útvonalakat. Készülj fel alaposan, nézd meg, mekkora távolságra és mennyi időre számíthatsz, és vágj neki! Ha mindig csak az ablakon belülről szemléled a világot, akkor nem sokat fogsz látni belőle. Vedd hát kezedbe a kikapcsolódásodat, és irány a www.cultractive.eu/tura/ajanlo oldal! Fedezd fel az országot, amiben élsz!