Nyílászáró csere és hőszivattyú karbantartás egyszerre

Felújításba kezdett a család a hatalmas házunkon. Úgy gondoltuk, hogy a legelső lépés az lesz, hogy a nyílászárókat cseréljük ki, hiszen régi, elöregedett, fa nyílászárók voltak fent. Ezt műanyagokra cseréltük le, hogy a hő és hangszigetelés mindenképpen kiválóan megoldott legyen. Jól választottunk, mert a műanyag ablak illik a házhoz és ténylegesen érezhető, hogy másik ablak van bent, ez majd akkor lesz számottevő, amikor már fűtési szezon lesz, és jobban meg fogjuk érezni az új ablakok áldásos hatását. A másik ilyen felújításos nagy projektünk az ablakokon és a bejárati ajtón kívül, hogy azok műanyagokra lettek cserélve, az nem más volt, mint a hőszivattyú karbantartása, ezt minden évben célszerű elvégezni.

Nálunk egy éves a hőszivattyúnk, ezért a beüzemelés óta nem látta szerelő, mert szerencsére nem volt vele gond, hogy szakembert kellett volna hívni hozzá. De úgy gondoltuk, hogy egy év elteltével, prevenciós jelleggel is érdemes hozzá karbantartó szakembert hívni. Első körben tanácstalanok voltunk, hogy mégis kit hívjunk ki, mivel hogy a hőszívattyúnknak nincsen baja, de egy átlagos felmérés szükséges, mert olyan értékű maga a készülék és a tartály, hogy nem kockáztatjuk azt meg, hogy esetlegesen leálljon vagy éppen tönkre menjen. Ezzel a hőszivattyúval van megoldva a ház meleg víz ellátása, valamint télen a fűtés. Így nyáron egészen időszerű és a család nem érzi meg a kárát, hogy ha esetlegesen a karbantartás alatt nem lesz pár óráig meleg víz, de így nem kell a fűtést hanyagolni, hiszen nyáron így is meleg van, télen ez sokkal rosszabbul esne az embernek.

Tehát azt eldöntöttük, hogy karban tartás lesz, de kivel ez volt a nagy kérdés. Az interneten keresztül megnéztünk pár céget, és egyéni vállalkozót, akik vállalják ilyen típusú hőszivattyúk karbantartását. Mindenképpen egy olyan csapatot kerestünk, akik már jártasak ebben a témakörben és nem éppen akkor csöppentek bele ebbe a szakmába. Tehát kicsit alaposabban utána néztünk azoknak a cégeknek, akik ezzel a tevékenységgel foglalkoznak.

Így jutottunk el ahhoz a céghez, akiket végül is kihívtunk, ahol a

hőszivattyú karbantartás ár is nagyon kedvező volt. Egy hőszivattyút ugyan úgy karban kell tartani, mint egy klímát, tehát ennyi egyezés van a két szerkezet között.

Ennek a remek cégnek a dolgozói ki is érkeztek a házunkhoz, és megkezdték a karban tartást, nagyon precízen és nagy szakértelemmel álltak a feladathoz. Tehát látszott rajtuk, hogy nem most először látnak hőszivattyút. Ennek kifejezetten örültünk, mert már az járt a fejünkben, hogy akkor már jövőre is őket fogjuk hívni. Mert akik ilyen profin állnak a munkához, azon szakembereket meg kell becsülni és értékelni kell, azzal, hogy újra kihívjuk őket.

Megdicsérték a karbantartók a szivattyúnkat, hiszen kifogástalanul működik, az elektronikája és a szűrője is nagyon jó állapotban van. Ekkor megnyugodtunk, hogy minden rendben a szivattyúnkkal, de ami még megnyugtató volt, hogy a hőszivattyú karbantartás ára is nagyon kedvező volt. Úgy véltük, hogy nagyon jól sikerült választanunk, hiszen profi csapat jött ki hozzánk, akik remek árakkal dolgoznak, ennél többet nem is kívánhatnánk. A barátainknak is ajánljuk őket, hogy ha szivattyú karbantartására keresnek csapatot, de akkor is, hogy ha a klímát kell karban tartani, vagy éppen szerelésre szorul a szerkezet.