Nyílászárócsere után fóliást készítettünk

Amikor a férjemmel leköltöztünk a fővárosból, szerettünk volna egy igazán új környezetben élni. Ezért vettünk az alföldi pusztán egy parasztházat, amit teljesen felújítottunk. Szerencsénk volt, mert bárhonnan tudunk dolgozni, így ez nem jelentett akadályt. Energetikai szempontból az egyik legfontosabb és legsürgősebb feladat a nyílászárók cseréje volt, mert nagyon sok pénz el tud menni, ha a fűtésszezonban kiszökik a meleg a nem megfelelő nyílászárók miatt. Megtörtént a csere, aztán kitavaszodott. A férjemmel kitaláltuk, hogy ha lúd, legyen kövér, csináljunk egy fóliást, hogy ott megtermeszthessünk mindent, amire szükségünk van.

E feladat kapcsán a gazdabolt.hu volt a segítségünkre. Ez egy olyan weboldal, ahol a kertészkedéshez szükséges dolgokat lehet megvásárolni. Nem csak a növénytermesztés területén, hanem például a dísznövények, díszkertek karbantartásához szükséges eszközöket is meg lehet itt találni. Mi fólia ügyben keresgéltünk, hisz az a legfontosabb eleme egy fóliasátornak. Kezdésnek az oldalon kiválasztottunk egy fólia alagút készletet. Ez pont megfelelt nekünk, mert kezdők vagyunk, mégis védi a növényeinket az időjárás viszontagságaitól, emiatt gyorsabban fognak fejlődni. Olvastuk a weboldalon a termék adatainál azt is, hogy lehet ezt kérni személyes átvétellel és kiszállítással is. Az előbbi akár a megrendelés napján is megtörténhet, míg utóbbi, a futárral való kiszállítás 1 – 5 napot vehet igénybe. Mi a futárszolgálatot választottuk, mert nem volt sürgős a fólia alagút, és nagyon messze voltak tőlünk a gazdabolt.hu telephelyei, így nem érte volna meg elmenni érte.

Találtunk az oldalon egy nagyon hasznos funkciót, még pedig az értékelést. Abban az esetben, ha valaki él ezzel a lehetőséggel, akkor a vásárlás és a használat után lehet írni értékelést az adott termékről. Ezt azért tartom nagyon jó dolognak, mert nincs jobb fokmérő a termékek minőségével kapcsolatban, mint a mindennapi használat. Ahogy a mondás is tartja, a puding próbája az evés. Ugyanennél a fólia alagútnál még nem voltak értékelések, biztosan nem sokan vásárolták még meg, úgyhogy én eldöntöttem, hogy a használat után mindenképp meg fogom írni a véleményem az oldalra, hogy ezzel is segítsem mások döntését.

További hasznos funkció még a gazdabolt.hu oldalon a Gazdabolt TV. Itt különböző tanácsokat lehet olvasni kertészeti témákkal kapcsolatban, mint például hogy hogyan védekezzünk az egyes kártevők ellen. De lehet arról is videót nézni, hogy lehet – e szőlőt termeszteni fólia alatt. A Szaktanács lapon szakértők válaszolnak az elakadt kertészek kérdéseire a legjobb tudásuk szerint. Ez például egy olyan dolog, amivel ki lehet kerülni azokat a kontár jó tanácsokat, amiket azok osztogatnak általában, akik azt hiszik, hogy értenek a dologhoz, közben pedig nagyon nem. Az internet tele van ilyen emberekkel. Ezért jó egy ilyen „biztonságos” szeglet, ahol az embernek nem kell attól tartania, hogy ha megfogadja az adott tanácsot, akkor több kárt csinál, mint hasznot.

A vásárlásaink után gyűjthetünk úgynevezett gazdapontokat. Ezek jutalompontok, amiket a következő vásárlásaink során hasznosíthatunk. A férjem is és én is nagyon meg voltunk elégedve a gazdabolt.hu weboldalával és a szolgáltatásaikkal. A rendelésünk gyorsan és hiba nélkül ért ide, pedig jócskán még néhány nappal későbbre számoltuk a csomag kiszállítását. Ha az embernek valami kérdése van, akkor állnak a rendelkezésére a szükséges információkkal. Amióta megvettük a fóliát, sokkal szebbek és egészségesebbek a növényeink. Nagyon örültem, hogy a gazdabolt.hu – t választottuk.