Nyitott ablak mellett is élvezheted a jóidőt pollenallergiásként

Pollenallergiásként a tavasz rémálom, pedig valaha a kedvenc évszakom volt. Imádtam a madárcsicsergést, a fákon nyíló virágok kellemes illatát, még a körülöttem döngicsélő rovarokat is. Órákig kint tudtam ücsörögni a kertben, magamba szívni a friss levegőt és élvezni a napsütést. Sajnos azonban az utóbbi időben ezt az idilli képet felváltotta, hogy könnyező, égő szemekkel, viszkető orral kuporgok a szobámban, és várom, hogy legyen vége ennek az egész virágnyílós, könnyű szellős mizériának. Odáig fajult a dolog, hogy még az ablakot se hagyhatom nyitva, hogy bejöjjön egy kis friss levegő, mert akkor a lakáson belül is egyből rám jön a tüsszögés. Miután ez csak engem érint a családból, a többiek elég rosszul viselik, hogy miattam ücsörög mindenki zárt ablakok mögött ilyen ragyogó időben.

Ezt a helyzetet végül a bátyám elégelte meg, és mikor századszorra tüsszentettem el magam látványosan, mikor az ablakhoz lépett, hogy kinyissa, idegesen otthagyott és leült a gép elé. Kicsivel később odahívott és a képernyőre bökött. Ezt itt most megvesszük, közölte ellentmondást nem tűrő hangon. Amennyire a vörösen duzzadó szemeim engedték a monitorra pillantottam.

50százalék.com

Az 50százalék.com oldal volt megnyitva előtte, ami egy általam is ismert webáruház. Már sokszor rendeltünk tőlük a családommal, különböző barkácseszközöket, sporteszközöket, konyhai gépeket, illetve kerti lámpákat is. Emellett még sok más egyéb terméket is forgalmaznak, ráadásul szuper ár-érték arányban, amit sokszor még egy-egy nagyobb akcióval is megspékelnek. Eddig még sose volt gond a tőlük rendelt termékekkel, egy olajsütőt leszámítva, ami fél év után meghibásodott, de az áruház vállalt rá szervizgaranciát, és viszonylag gyorsan megjavították. Azóta is hibátlanul működik. Az 50százalék.com ráadásul egy Megbízható Bolt címmel kitüntetett áruház, és ezért a címért meg is dolgoznak. Magas minőségben, kedvező áron juthatunk sok száz termékhez, ha náluk vásárolunk. Azonnal fel is keltette a kíváncsiságomat, mit találhatott náluk a bátyám, ami ennyire fontos nekünk. A képernyőn egy fehér pamutszövetből készült, ablakra erősíthető pollenszűrő képe volt megnyitva.

Nem is tudtam, hogy van ilyen, csillant fel a szemem. Ráadásul azt írja rovarok és por ellen is jó lehet, olvasom. Az utóbbi időben ugyanis kiderült, hogy a darázscsípésre is allergiás vagyok.

Direkt a szénanátha tüneteinek csökkentésére ajánlják, mondta a bátyám.

És gondolod, hogy hatásos? – vizsgálgattam egy újabb tüsszentéssel utalva rá, hogy a bátyámnál nyitva van az ablak, mire lesújtóan nézett rám.

Vagy ez, vagy költözöl, közölte szemrebbenés nélkül.

Természetesen végül megrendeltük a pollenszűrőt, így nekem se kellett elköltöznöm, és a családom is végre nyugodtan élvezheti a friss levegőt a lakásban, anélkül hogy egymás idegére mennénk az állandó civódással, ami az ablak nyitva-, vagy zárvatartása körül folyt az elmúlt hetekben.

Ráadásul az 50százalék.com 72 órán belül szállítja a termékeket, de hozzánk két napon belül meg is érkezett, hibátlan állapotban, és felszerelni sem volt nehéz, így valóban hamar megoldódott a gond. Legközelebb ha megoldást keresek valami égető problémára, biztos, hogy felnézek az 50 százalék oldalára…