Tetőablak csere, ez is pipa!

Azt hiszem, a házunk még jóval a születésem előtt épült, jobban mondva, apám gyermekkorában. Azóta kisebb-nagyobb átalakításokon ment keresztül, amíg végül az én és a családom tulajdonába került. Persze, falfestést vagy egy új polc felfúrását könnyen megcsinál az ember, nem is kell rá sok időt számolni, nagy szaktudás sem kell hozzá, legrosszabb esetben is csak kisebb kár keletkezik. 

Nem ilyen egyszerű viszont a nyílászárók, az ablakok lecserélése. Amikor a ház alsó szintjén kellett az összes régi típusút kicserélni, még nem az én gondom volt, viszont a beépített tetőtéren maradt egy ablak, ami valamiért annak idején nem lett lecserélve. Persze, sokáig nem volt zavaró, de mostanában nagyobb viharok esetén már félő, hogy megadja magát. Ezért elhatároztam, hogy a költséghatékonyság jegyében én magam fogom kicserélni, kisebb-nagyobb segítségekkel.

Ez persze elméletben könnyebb volt, mint maga a megvalósítás. Jött a tervezés, meg az új ablakhoz szükséges eszközök megvétele, igen ám, de arra nem gondoltam az elején, hogy számomra is szükséges lenne egyrészt valami új munkaruha és biztonsági felszerelés. 

Még mielőtt felüthettem volna az internetet, ahogy mindig teszem ilyen esetben, egy barátom felhívta a figyelmemet, a Lumax Pro Kft.-re. Ő, mint mondta, az üzletükben szokott venni ezt-azt, de azt mondta van egy weboldaluk is, érdemes megnézni. Én már akkor beütöttem a mobilomba, hogy megnézzem, miről is van szó. A weboldalukkal teljesen meg voltam elégedve. Nem csak hogy jól átlátható, modern a felület, és minden könnyen elérhető, még külön kategóriák szerint is van csoportosítva minden. Ezen kívül teljesen megfelelt az árazás annak, amit én erre szánni kívántam. 

Szóval az ablak beszerelésén kívül azon már nem kellett gondolkoznom, hogy honnan szerzem be a munkaruhát, kesztyűtől kezdve a védősisakig tényleg minden megtalálható a Lumax Pro Kft.-nél, és ami a legjobb, hogy mindezt online meg tudom nézni, nem kell külön munka után bemennem még ide is. Arról nem is beszélve, hogy nem csak munkaruhát lehet náluk beszerezni, hanem védőeszközöket is, külön a hallásvédelem fül alatt például többfajta füldugó van. Személy szerint én nagyon értékelem, ha egy üzletben vagy egy webshopban a minőség mellett választék is van, és úgy érzem a Lumax Pro Kft.-nél ez a kettő kéz a kézben jár. 

Arról pedig még nem is írtam, hogy még csiga, karabiner, rögzítő kötél és egyéb zuhanásgátláshoz tartozó eszközök is megtalálhatóak náluk. Ez még egy nagy plusz a tetőtéri munkáknál, így az ablakcserénél is.

Visszatérve az tetőablak cserére, most már bátran állíthatom, hogy a csere megtörtént, még hozzá biztonságos körülmények között, bár egyszer pont a munkavédelmi kesztyű mentett meg egy csúnya tenyér vágástól, szóval próbára is lett téve.

 A sikeren felbátorodva az évben még betervezem egyéb munkákat a ház körül. Bár még ki tudja mit hoz az év, de az biztos, hogyha munkaruhára vagy védőruházatra, kiegészítőre lesz szükségem, mindenképpen a Lumax Pro Kft.-t fogom választani. Jó ár és jó minőség, minden munkához ajánlom, és a webshop tényleg sokkal egyszerűbbé teszi a vásárlást.