Zöld Tara szobor a nyugalomért a felújítás alatt is

Aki már újított fel házat, az tudja, hogy miért mondja az ember a végén, hogy na, most 20 évig biztosan nem nyúlunk hozzá semmihez. Rengeteg idegeskedés, hogy minden rendben menjen, folyamatos takarítás a por és kosz után, logisztika, hogy ki mikor melyik munkáscsapatot engedi be a házba és a pénz számolgatása, hogy akkor beleférünk-e még az előzetesen kalkulált összeg duplájába?

Épp ez zajlik most nálunk is, se éjjelünk, se nappalunk, pedig csak a nyílászárókat cseréljük le. A rengeteg stressz miatt nagyon rosszul alszom, türelmetlen vagyok és folyton szorongok, hogy miről felejtkeztem mégis el? Már bevetettem a kedvenc füstölőmet, a nepalitermekek.com-ról vásárolt bhutáni Csenrézi füstölőt, ami erősíti a szeretet és nyugalom érzését, hogy úrrá legyek kimerült idegeimen, de most úgy gondolom, rám fér még egy kis extra támogatás.

Este, amikor végre elhallgattak a fúrók, meggyújtottam egy szál füstölőt és felmentem újra a nepalitermekek.com oldalára. Egy perccel később már jobban is éreztem magam, elmerültem a tulajdonos blogjában, amit nepáli útjairól írt és hosszan nézegettem a gyönyörű képeket. Aztán arra is rábukkantam, amire valójában szükségem volt: nepalitermekek.com/products/zold-tara-szobor

nepalitermekek.com/products/zold-tara-szobor

A zöld Tara istennő a hagyomány szerint segíti a félelmek, veszélyek és szorongások legyőzését, támogatja a jó közérzetet és eltávolítja az akadályokat. Emellett pedig gyönyörű a kis szobor! A webshop minden termékét gondosan fotózták be, így a zöld Tara szobron is megcsodálhattam már előre a mundra kéztartást, a gazdag, aprólékosan kidolgozott ékszerezést és az utpala virágot. Ráadásul, ez a szobor is, a nepalitermekek.com több cikkéhez hasonlóan, áldott. Erről személyesen gondoskodott a tulajdonos, aki nepáli útjai során majdnem minden terméket maga válogatott össze és áldatott meg egy magasrangú rinpoche-val. Ez a gondosság és törődés az egész oldalon érződik, minden termék mellett hosszú leírás szerepel arról, hogy mit ábrázol és a nepáli kultúrában mi a jelentősége illetve, hogy milyen jótékony hatásra és támogatásra számíthat tőle a vásárló. Sokszor még megfelelő mantrát is javasolnak hozzá.

Gyorsan a kosárba tettem a zöld Tara szobrot, majd tovább bóklásztam az oldalon. Mivel jelenleg nem férek hozzá a mosógépemhez, mert letakarva, arccal a fal felé fordítva áll a felújítás kezdete óta, így néhány új pólót is rendeltem. Ezek unisex pólók, így csak a méretezésre és a színre kellett figyelnem, két-két Buddha szeme illetve Ganésha fej mintás pólót rendeltem férjemnek és magamnak kék és piros színekben. Kislányunknál pedig nem volt kérdés, hogy rózsaszínben kéri a mandala mintásat.

Végül pedig megleptem magam még egy sárga ónix csukló malával is. Ez erősíti a józan gondolkodást, fokozza az életerőt és a kitartást, valamint támogatást nyújt a stresszes helyzetekben. Csupa olyasmi, aminek most éppen nagy hasznát veszem. A kis karkötőt egy Ganésha fej függő is díszíti, azt hiszem mostanra már kiderült, hogy nagy kedvencem ez az elefántfejű, pozitív kisugárzású istenség.

A kiszállítás szupergyors volt és ha a tárgyak még nem is fejtik ki rögtön jótékony hatásukat, már attól jobban érzem magam és elmosolyodom, ha rájuk nézek a por- és koszfelhő mögül. Mivel nekem ennyire beváltak a termékek, átküldtem a nepalitermekek.com/products/zold-tara-szobor linket a legjobb barátnőmnek is, aki éppen az esküvőszervezéssel bajlódik. Az is tud olyan stresszes lenni néha, mint a nyílászárócsere, sőt…